Hem Vi gör skillnad för människan!

Vi gör skillnad för människan!

Sinela och hennes team arbetar varje dag i Locums stora byggnad på Sabbatsbergs sjukhus. Sabbatsbergs sjukhus består av enorma gångar både under och över mark som Sinela och hennes team tar sig igenom varje dag för att utföra sitt arbete.

Vad är din uppgift som gruppledare på Sabbatsbergs sjukhus?

Jag och mitt team har många olika uppgifter här på Sabbatsbergs sjukhus som är mycket avgörande för att hela sjukhuset ska fungera. Hjulet måste snurra hela tiden och får inte stanna.

Vi sköter patienttransporter inom sjukhuset, hanterar läkemedel, tar hand om riskavfall som nålar från sprutor mm. Vi ser till att alla kläder från sjuksköterskor/läkare/patienter tvättas och levereras rena till respektive avdelning. Vi tar även hand om all posthantering där viktiga provsvar mm kan vara avgörande och måste komma fram i tid. Vi levererar även all mat till alla patienter och tar hand om all godsmottagning. Vi tar även hand om all sophantering/återvinning på hela Sabbatsbergs sjukhus.

Jag organiserar allt och ser till att vi får flyt på alla rutiner inom teamet. Det är mycket som ska göras varje dag och rutiner är A och O för att allt ska fungera. En del aktiviteter är avgörande att de görs inom en viss tidsram och andra arbetsuppgifter dyker upp spontant under dagen som går utanför tidschemat. Det kan t.ex. vara att någon patient behöver transporteras till röntgen eller att någon avdelning väntar in ett viktigt provsvar som måste levereras inom en viss tid.

Eftersom vi har många olika arbetsuppgifter varje dag så är det viktigt att vi kan komma fram snabbt och få hjälp med tyngre leverans etc. Vi har då fyra sparkcyklar och två truckar till hjälp som förenklar i vårt arbete på bästa sätt.

Vad är det bästa med ditt arbete?

Jag har ett fantastiskt team som jag jobbar med dagligen. Vi är verkligen ett grymt team som ställer upp för varandra. Vi brinner för våra arbetsuppgifter och är här för att hjälpa och se till att alla får en trivsam arbetsplats. Vi är som en familj, vilket känns helt fantastiskt

Vad gör du och ditt team för skillnad i ert arbete?

Jag vågar säga att utan oss hade Sabbatsbergs sjukhus inte fungerat. Det vi gör är faktiskt avgörande för att hela sjukhuset ska fungera både gällande smittorisk och informationshantering mm. Vi hanterar flera ton sopor och kläder varje dag, skulle detta läggas på hög hade sjukhuset fått stora problem. Undersökningar och operationer hade inte kunnat utföras och information så som post och provsvar mm hade inte kommit fram. Hjulet hade helt enkelt inte snurrat och operationsmaterial mm hade inte kommit fram, allt hade kunnat ge förödande konsekvenser.

Jag är så stolt över mitt team, speciellt under Coronan. Vi skyddade oss och arbetade så hårt för att allt skulle fungera till 100% för alla människor på hela Sabbatsbergs sjukhus.

Så svaret på din fråga är att vi gör skillnad för både människan och framtid. Vi gör skillnad i så mycket för så många människor varje dag. Alla våra arbetsuppgifter påverkar människan på ett bra sätt varje dag. Vi återvinner även fler ton sopor varje dag, vilket bidrar till en bättre miljö och framtid.

Julius och Kristijan är två servicemedarbetare som arbetar i Sinelas team.

Vad tycker ni att ni gör för skillnad varje dag i ert arbete?

Det känns fantastiskt att få hjälpa människor på olika sätt varje dag. Det är ofta som vi får glädjande Tack från personalen och patienter, då blir man varm inombords. Det är även många arbetsuppgifter i vårt arbete varje dag där vi inte alltid ser hur det påverkar människan. Ett viktigt provsvar på ett blodprov kan ge glädjande reaktioner och en ren tröja till en patient kan skapa en glädjande känsla för just honom/henne.

”Vi är så tacksamma för våra jobb, det är viktigt – vi får göra skillnad för människan varje dag!”

Vi har även fin dialog med alla här på Sabbatsberg, alla känner igen oss och vi möts ofta av ett leende i korridorerna. Här är alltid någon som väntar på oss med glädje, vi får mycket uppskattning!

Vi är så tacksamma för våra jobb. Det vi gör är viktigt och vi får göra skillnad för människan varje dag!

Vad är det viktigaste i ert jobb?

Detta jobbet är en färskvara, allt sker nu! Det är därför viktigt att vi följa rutiner, håller alla tider och att vi levererar så snabbt vi kan. Det är även viktigt att vi är flexibla då det helt plötsligt kan komma något akut som måste göras omgående. Det är viktigt att vi alltid finnas tillgängliga och att vi i teamet kommunicerar och uppdaterar varandra hela tiden under dagen. Vi har Sinela som är en fantastisk gruppledare, hon har stenkoll på allt och ser till att allt flyter och inget missas. Hon har hjärtat på rätt ställe och är en mycket duktig gruppledare, vilket förenklar vårt arbete mycket då hon alltid är lösningsorienterad då något oväntat händer. Tillsammans gör vi skillnad!